Beter dan Bio
Met een oogstaandeel eet je beter dan bio.
Officieel mogen wij het woord biologisch niet gebruiken, omdat we niet gecertificeerd zijn. Toch zijn wij behoorlijk bio. Wij vinden zelfs dat we beter zijn dan bio.
De manier waarop wij verbouwen heet regeneratieve tuinbouw
Op onze tuinderij staat de bodem centraal. Jaren lang is op veel plekken in de wereld de aarde uitgeput door gebruik van kunstmatige middelen en processen. Hierdoor is de bodem uit balans geraakt en is er een tekort aan mineralen en bodemleven.
Hoe levendiger en gezonder onze bodem is, hoe gezonder en lekkerder zijn de groenten die er vanaf komen. Wij gebruiken onze kennis en ervaring om de bodem weer in balans te brengen.
Door onze groenten te eten, maak je allereerst jezelf gezonder. Je eet lokaal, vers, natuurlijk en lekker! Nog veel belangrijker, je draagt bij aan het herstel van de natuur. De manier waarop wij telen creëert meer biodiversiteit, meer leven.
Bij ons eet je lokaal
Een groot deel van het biologische voedsel in de supermarkten komt niet uit Nederland. Het legt dus een lange weg af en is vaak verpakt in plastic. Dat betekent een grote CO-2 voetafdruk. Het eten van lokaal voedsel vergroot jouw positieve impact op de natuur.
Altijd vers
Onze groenten zijn krakend vers. Het liefst leggen we de groenten op de dag van het oogsten op de marktkraam. Groenten in de supermarkten die biologisch zijn, kunnen ook oud zijn. Hoe verser de groenten, hoe gezonder!
Natuurlijk de natuur voorop
Wij houden ons niet alleen aan de reglementen van biologisch eten verbouwen, maar doen een stapje extra. Wij telen met de natuur mee, geven de bodem wat ze nodig heeft en versterken de biodiversiteit. We willen zo min mogelijk input en zoveel mogelijk een gesloten kringloop.
Lekker
En dat alles, dat proef je!