Terugblik en vooruitzicht

Terugblik: Het seizoen kwam een beetje abrupt ten einde in oktober, dit omdat het even teveel werd. Om meer schade te voorkomen, is besloten om een stap terug te doen. Voor mezelf bleek dit hard nodig. Ik kreeg weinig gedaan en tot half januari kreeg ik weinig uit met handen niks lukte of wilde lukken. Dit heeft de boel even op de schop gezet en goed wakker geschut. Dit willen we voorkomen in de toekomst en zijn terug gegaan naar de “tekentafel”, zo is er een nieuw concept ontstaan.

Dan waren daar de stormen in januari en februari, de wandelkappen hebben dit niet overleeft. Ondanks de jonge windsingel van wilgen mocht het niet baten. Inmiddels is de windsingel op de tuin uitgebreid rondom de hele tuin. Het zal een paar jaartjes duren voor ze hun werk gaan doen.

In februari hebben een paar buurtbewoners een handhavingsverzoek ingediend voor de wandelkappen, de gemeente heeft hier op een brief gestuurd waardoor we de wandelkappen hebben verwijderd.

Ook bleek in februari dat het water heel slecht weg wil en op de tuin blijft liggen, hier hebben we een besluit genomen om te gaan draineren.

En toen kwam Corona……………..zucht

Vooruitzicht
De winter was pittig en onstuimig, net als het weer in die periode. Maar er komen mooie dagen aan, met deze zonnige dagen lacht de natuur weer een beetje terwijl de bloesem ontluikt en de vogels druk nesten aan het bouwen zijn.

Er is een nieuw concept bedacht, de bloemenweide is in ontwerp en er is een nieuwe website.
In begin april zal de grond gedraineerd worden zodat we het hele jaar door kunnen telen. Er is een vergunning verleend voor een wandelkap op een andere locatie. Zelf ben ik een dag minder gaan werken in loondienst, zodat er meer ruimte en tijd is voor de tuin.

Het voelt als voor de derde keer opnieuw beginnen, maar dit keer met een rugzak vol ervaringen.